Започна почистване на едни от най-замърсените терени в община Асеновград. Кметът

...
Започна почистване на едни от най-замърсените терени в община Асеновград. Кметът
Коментари Харесай

Започна акция за почистване на нерегламентирани сметища край Асеновград

Започна разчистване на едни от най-замърсените терени в община Асеновград. Кметът провежда инспекции за съществуване тук-там с нерегламентирано изхвърлени боклуци на своята територия и набеляза ограничения за осъществяване на уговорките си по ръководството на отпадъците.
Прочетете още
През последните няколко дни благодарение на профилирана техника и човешка мощ са изчистени местности към село Боянци, както и ул. „ Миньор “ в покрайнините на Асеновград, като от общината предоставиха на екоинспекцията фотоси на местата преди и след акциите. Събраните боклуци са извозени до общинското хранилище. Засилен е и контролът върху жителите, изхвърлящи боклука си отвън избраните за това терени, предоставени са видеокамери на кметствата във всички обитаеми места в общината, основана е и площадка за гратис депониране на строителни и едрогабаритни боклуци, ситуирана при общинското хранилище.

Припомняме, че шефът на пловдивската екоинспекция даде наставления на общините да разпознават нечисти терени и да провеждат почистването им до края на месец март, като не позволяват следващо такова. От 1 април стартират инспекциите от страна на екипи на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив за осъществяване на предписанията и при нужда ще се подхващат плануваните в Закона за ръководство на отпадъците административнонаказателни дейности по отношение на градоначалниците.

Екоинспекцията е в непрекъсната връзка с общинските администрации на своя територия и се осведоми за осъществяването на уговорките на кметовете, като в същото време е в подготвеност да даде административна, техническа и експертна помощ. Очаква се да се подхващат съществени дейности за битка със замърсяването на околната среда с боклуци и от останалите шестнадесет общини на територията на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР